Wij zijn HKZ gecertificeerd

Zorgmanager

Wat doet een zorgmanager?

Een zorgmanager is de verbindende factor tussen verschillende belangen binnen een organisatie. Je houdt je bezig met beleidsmatige zaken en bent actief betrokken bij de ontwikkeling van de organisatie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het aansturen en motiveren van de wijkverpleegkundigen.

De zorgmanager coördineert de zorg en zorgt voor een goede uitvoering van de dienstverlening. Hij of zij stimuleert het eigen vermogen en initiatief van medewerkers en ondersteunt hen bij de organisatie van de werkzaamheden. Een zorgmanager heeft contact met verschillende partijen zoals de cliëntenraad, familie van cliënten, huisartsen en behandelaars.

Een zorgmanager optimaliseert de kwaliteit van de te leveren zorg- en dienstverlening en realiseert de afgesproken doelstellingen. Hij of zij is verantwoordelijk voor de vormgeving en uitvoering van het operationeel en tactisch beleid en vertaalt de koers van de organisatie in praktische verbeteringen.

Wat zijn de functie-eisen van een zorgmanager?

Hoewel elke functie en elke organisatie specifieke wensen en verwachtingen heeft ten aanzien van een zorgmanager, zijn er een aantal algemene functie-eisen die op bijna elke zorgmanager van toepassing zijn.

  • HBO denk- en werkniveau.
  • Leidinggevende ervaring en bekend met teamprocessen en managementtechnieken.
  • Een scherp oog voor de eigen regie van cliënten.
  • Aantoonbare kennis, inzicht en ervaring met het optimaliseren van zorgprocessen.
  • In staat om de tevredenheid van medewerkers en klanten te maximaliseren.
  • In bezit van capaciteiten om een bijdrage te leveren aan het onderscheidende vermogen van de organisatie.
  • Is een netwerker, initiatiefrijk en innovatief.
  • Heeft visie, houdt van samenwerken en motiveert andere mensen.

Als zorgmanager ben je in staat om bedrijfsmatige processen te doorzien en te optimaliseren maar je hebt daarnaast ook gevoel bij wat er leeft op de werkvloer. Deze twee verschillende aspecten zijn de belangrijkste voorwaarden om succesvol te zijn in de functie van zorgmanager.

Jij bent welkom

Enthousiast over deze vacature? En ervan overtuigd dat jij en Zorgplein Holland bij elkaar passen? Solliciteer dan direct via deze pagina. Jij bent meer dan welkom!

Heb je belangstelling of wil je meer weten?

Eerst nog vragen? Neem dan contact op met de afdeling HR via 020 488 80 00.

Solliciteer op deze functie